top of page

"Cara Pils may not solve your problems, but neither does milk."

Elke student herinnert het zich nog als de dag van gisteren. Zijn of haar eerste lauwe Cara Pils op een modderige festivalweide. De beste tijd van ons leven. Een student in hart en nieren zal de mooie momenten met dit premium Belgisch bier steeds blijven koesteren. Dit boek is dan ook niet meer of minder dan een ode aan de enige echte Cara Pils.


Voor velen staat Cara Pils bekend als het vloeibare goud dat ons vergezeld heeft doorheen onze studentenjaren. Als geen ander is dit bier erin geslaagd om legendarische momenten te creëren waar de andere huismerken van konden dromen. (Of deze momenten iets zijn om met trots op terug te kijken, laat ik in het midden.)

Zoals verwacht is dit boek, met alle respect, niks voor de liefhebbers van rodebietensap en wortelpulp, noch voor granola-makers en quinoa-fretters. Dit boek werd geschreven voor en door studenten, meer specifiek de echt liefhebbers van een frisse, lauwe of snikhete Cara Pils.

Het is dan ook met trots dat dit boek U een inleiding geeft in de wondere wereld van de Carakookkunst, met eenvoudige, doch studentikoze maaltijden als ‘Pasta Carabonara’ en ‘Chili Con Cara’.


~ Nunc est bibendum ~

Over: Tekst
IMG_20211013_230348_Bokeh bewerkt 4.jpg

Geschiedenis

Cara Pils is het befaamde bier dat sinds 1980 gebrouwen wordt onder zorgvuldig toezicht van Colruyt Group. Het bier werd altijd door een Belgische brouwerij gebrouwen aan de hand van het authentieke recept. Waar de Cara Pils op dit moment wordt gebrouwen, is een strikt bewaard geheim.
Cara Pils is internationaal een geliefd bier. Het bier wordt onder andere geëxporteerd naar Suriname en Costa Rica waar het, net als in België, als een premium Belgisch bier wordt gezien.

Over: Over

"'t Is Cara, trut!"

~ Een zatte student

Over: Citaat
bottom of page